***       Водещите вечерни новини       на

...
   ***       Водещите вечерни новини       на
Коментари Харесай

Водещите новини! Столична община с ключова информация за изборите. Първият имплантиран мозъчен чип се бъгна

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 9 май   

 

Йосиф Сталин, 1943 година – на вечеря с водачите на Съюзниците в Техеран: „ Съединени американски щати са страната на машините. Без помощта на тези машини, посредством Ленд-Лийз, ще загубим войната “.

Никита Хрушчов (лидер на Съюз на съветските социалистически републики 1953-1964 г.) се съгласява с това изявление на Сталин. В записките си написа за това по какъв начин Сталин е подчертал значимостта на Ленд-Лийза: Той ясно съобщи, че в случай че Съединените щати не ни бяха помогнали, нямаше да спечелим войната.

***

От през днешния ден на уеб страницата на Столична община, ще можете да откриете настояща информация, обвързвана с идните избори за Европейски парламент и Народно заседание, които ще се проведат на 9 юни 2024 година, оповестиха от пресцентъра на Следствен отдел към окръжна прокуратура.

***

Отново сме на избори и отговорни за това сме минимум ГЕРБ. Това съобщи в обява във фейсбук профила си водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Отиваме на избори поради ПП-ДБ и тяхната обсесия за власт, за постове, за държавни привилегии, а зад всичко това виждаме по какъв начин все по-релефно изпъкват великански кавги, свързани с корупция, с контрабанда, с измами и така нататък

***

Кметът на града е наредил слагането на съветското знаме. Общинският консултант, художникът Николай Табаков, на два пъти го свалил.

По разпореждане на кмета на града Първан Дангов (БСП) обаче то е сложено още веднъж. Това описа Табаков пред БНР.

„ Не виждам нищо неприятно в това, съветското знаме да бъде пред Общината в днешния ден ", сподели Дангов пред Българска телеграфна агенция и добави, че ние не сме прекратили връзките си с Руската федерация.

***

Пред паметника на Альоша, паралелно с българския трикольор, се виждаха съветски флагове, портрети от Безсмъртния полк, георгиевски лентички и портрети на Путин и Сталин.

Слово произнесе съветският дипломат у нас Елеонора Митрофанова, която беше придружавана от почетния консул на Русия в Пловдив Георги Гергов. Посрещнаха я с песента " Свещенная война ".

 Десетки русофили я приветстваха с думите " С праздником ".

***

Кметът на София Васил Терзиев отбрани решението за новата организация на придвижване в центъра на София.

Няколко дни в региона на бул. „ Фритьоф Нансен " и бул. „ Патриарх Евтимий " има митинги поради създаване на велоалея. Живеещите са недоволни от премахването на част от паркоместата.

Заради решението Европейският център за транспортни политики даде на съд Столична община.

***

На 88-годишна възраст на 8 май е умряла първата българка, донесла орден на страната ни от международно състезание по художествена гимнастика – Юлия Трашлиева.

Тъжната новина оповестиха от родната федерация.

IN MEMORIAM

С огорчение Ви оповестяваме, че през вчерашния ден на 88-годишна възраст, умря Юлия Трашлиева!

***

52-годишна бургазлийка от ж.к. “Възраждане " е пробвала да се самоубие и в продължение на часове е била разубеждавана от пожарникари, служители на реда и експерти от Института по логика на психиката на Министерство на вътрешните работи, оповестява iskra.bg.

Сайтът разгласява и фотоси, които демонстрират, че дамата безусловно е висяла на едната си ръка от терасата на четвъртия етаж на кооперация на ул. „ Г.С.Раковски ". Става въпрос за самотна майка на едно дете, която не била записана в психодиспансера.

***

Все по-често изкуственият разсъдък се употребява за възкръсване на мъртви хора, само че специалисти в етиката сигнализират, че няма никакви регулации. Според тях така наречен „ мъртви ботове " могат да доведат до сериозна психическа контузия на своите основатели и консуматори, написа английският „ Гардиън ".

Подобни услуги, които механически към този момент са вероятни, биха разрешили на потребителите да качват свои диалози с мъртви родственици, а ИИ да ги възпроизведе под формата на чатбот. Такъв вид услуги могат да се популяризират и на терминално заболели родители, които желаят да оставят нещо за децата си след гибелта си. Или пък да се продава на здрави хора, които просто желаят да създадат азбучник на живота си, който да трансфорат в интерактивно завещание, показват от университета в Кеймбридж.

При всички случаи специалистите са безапелационни, че безскрупулни компании и бизнес практики могат да доведат до продължителна психическа щета и фундаментално неуважение на правата на умрелите.

***

Социалната мрежа TikTok ще стартира да отбелязва наличие, основано посредством изкуствен интелект, когато то се качва от избрани платформи, съобщи Асошиейтед прес. 

Компанията уточни, че това е част от напъните ѝ за битка с дезинформацията, популяризирана в обществената медия.

***

Руски бомбардировки по-рано тази седмица са нанесли обилни вреди на две водноелектрически централи в Украйна и те към този момент не работят заяви през днешния ден държавна енергийна компания „ Укренерго “, представена от Ройтерс.

***

Пътнически аероплан се приземи " по стомах " на летището в Алания, откакто една от гумите на предния му колесник се пръсна при кацането, оповестява електронното издание на в. „ Хюриет ", представени от Българска телеграфна агенция. 

Това е втори сходен случай на летище в Турция за последните два дни, означават турски медии. Вчера товарен аероплан се приземи спешно на летище „ Истанбул ", откакто колесникът му не се е отворил при захода за приземяване.

***

Компанията за мозъчни чипове на Илън Мъск заяви, че първият им имплант е развален. 

„ Невралинк “ вгради чип в мозъка на 29-годишния пациент Нолан Арбау през януари. Той е планиран да помогне на пациенти с парализа да управляват външна технология, употребявайки единствено мозъка си, оповестява New York Post.

Нолан Арбау е неподвижен от раменете надолу след случай по време на гмуркане преди осем години. Той взе участие в шестгодишното тестване на „ Невралинк “ за тестване на сигурността на чипа.

***

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР